اوصاف قلعه و شهر قزوین از دید اولیا چلبی قسمت دوم

اوصاف قلعه و شهر قزوین از دید اولیا چلبی قسمت اول

اوصاف قلعه و شهر قزوین از دید اولیا چلبی قسمت اول

سیاحتنامه اولیا چلبی، سیاح معروف عثمانی (۱۶۱۱-۱۶۸۲) که حدودا ۳۷۰ سال پیش دیده‌های خود را از ده‌ها مملکت و سرزمین جهان آن دوره در یازده جلد به قلم آورده، نکات و تفصیلات فوق العاده جالبی در باره بسیاری نقاط ایران آن زمان، زندگی مردم و فرهنگ و زبان آنان دارد که تا کنون عموما از توجه ايرانيان دور مانده است:
خان‌نشینی است وسیع و پراهمیت که در عراق عجم و سرحد ایالت بغداد قرار دارد. خان آن شاه صفی قلی جیغالی علی خان نام دارد که از خاک هرمز آمده و خانی است بنام و صاحب کلام. دوازده حاکم زیر حکم او هستند که آنها نیز به نوبه خود حکومت می‌کنند و قانون ایران زمین چنین است. سیصد و چهل و پنج روستای بزرگ تحت حکومت اوست که هرکدام از آنها خود چون شهری وسیع است.
در قزوین استادان برجسته طبابت و جراحی از دیار‌های گوناگون جمع آمده‌اند که از میان آنان گنجعلی حقا که جراحی بی بدیل است. اقوامی که در داخل شهر گردآمده اند کُرد‌های شاهی و و قوم دیلمی است. هنگامی‌که حقیر از این شهر دیدن کرد، بیست و دو شاعر صاحب دیوان در شهر بود، از جمله همایی، کاشایی و پنجاهی.
مطالب گوناگون آموزشی گردشگری، اخبار، پادکست، مدیریت و کار آفرینی در
👇👇👇👇👇
 
توسعه گردشگری قزوین

5/5

اشتراک گذاری

شروع یک کار نیاز به همدلی دارد. با اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی محبوبتان باعث دلگرمی و تمدید انرژی ما خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره

وبلاگ
توسعه,گردشگری
قزوین

خوش آمدید

با سلام به تمام خوانندگانی که از وبلاگ توسعه گردشگری قزوین دیدن میکنند.

این وبلاگ به سیمیاتک، موسسه آموزش آزاد فنی و حرفه ای تعلق دارد و با هدف اشاعه و گسترش فرهنگ و دانش صنعت پویای گردشگری در استان قزوین شروع به فعالیت نموده است.
امید است بتوانیم قدمی کوچک در تشویق و ترغیب سرمایه گزاران، کار آفرینان، فراگیران و کلیه علاقمندان صنعت گردشگری برداریم و مکملی بر دانسته هایشان باشیم.
با سلام به تمام خوانندگانی که از وبلاگ توسعه گردشگری قزوین دیدن میکنند.

تازه ها

برچسب ها