گردشگری پایدار به سادگی یعنی اعمال اصول توسعه پایدار به تمام اشکال گردشگری. هدفش دستیابی به تعادل اجتماعی و فرهنگی و زیست محیطی در عین حال ترویج و توسعه اقتصادی مقصدها و کسب و کار های مرتبط با گردشگری است.
تقرییا از اقامتگاه ها گرفته تا تمام شرکت های حمل و نقل و همه اپراتورهای گردشگری از لحاظ نظری با این مسئله درگیر هستند چرا که بقای زمین دلمشغولی همه است.
هتلی در شهر، اردوگاه، برگزار کننده چتربازی، پیست اسکی، شرکت هواپیمایی: همه اثراتی در منطقه خود دارند که باید سعی کرد به بهترین نحو کنترل شود.
با این حال، در عمل، برخی مناطق خاص و برخی از شرکت ها با اجرای تمهیدات عملی و سازگار با محیط زیست و به نفع جمعیت میزبان، خود را از دیگران متمایز ساخته اند، در حالی که عده ای دیگر (که متاسفانه شامل اکثریت است) هیچ انگیزه ای برای حرکتی که برای حفاظت از طبیعت در جریان است ندارند.
همانطور که گفتیم، گردشگری پایدار مبتنی بر معیارهای پایداری است. باید در دراز مدت قابل اجرا باشد، برای محیط زیست پایدار، در برنامه ریزی اقتصادی سالم و از نظر اخلاقی و اجتماعی برای مردم محلی عادلانه باشد. بنابراین گردشگری پایدار باید:
- حفاظت از منابع طبیعی و حصول اطمینان از کاهش تاثیرات گردشگری بر محیط زیست؛
- احترام به اصالت اجتماعی و فرهنگی جوامع میزبان، حفظ ارزش های سنتی آنها و کمک به درک تفاوتها؛
- اطمینان از ایجاد اقتصاد پایدار در دراز مدت، توزیع عادلانه و ارائه همه مزایای اجتماعی و اقتصادی به ذینفعان از جمله اشتغال پایدار، فرصت های کسب و کار و خدمات اجتماعی به جوامع میزبان، و کمک به کاهش فقر.
گردشگری پایدار نیز باید در بالاترین سطح ممکن، گردشگران را تامین کند، آنان را از مسائل مربوط به پایداری آگاه و یه تشویقشان اهتمام داشته و زمینه تجربه مفید را برای گردشگران فراهم نماید.
مطالب گوناگون آموزشی گردشگری، اخبار، پادکست، مدیریت و کار آفرینی در
👇👇👇👇👇
توسعه گردشگری قزوین